• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Ziekten & plagen W

Ziekten en plagen W

Verschillende ziekten en plagen komen regelmatig in zowel de sier- en moestuin als in kamerplanten voor. Lees er hier meer over.

Wantsen

Wantsen vormen een zeer gevarieerde groep insecten. Ze behoren tot de snavelinsecten en hebben stekend-zuigende monddelen om sappen van planten en dieren op te zuigen. Veel wantsen zijn zeer goed gecamoufleerd, andere hebben dan weer een opvallende kleur. Wantsen kunnen o.a. fruit eten en daarbij een onaangename smaak achterlaten. Anderzijds dragen wantsen bij tot het beperken van luizen en rupsen. Wantsen zelf worden geparasiteerd door vliegen en gegeten door spinnen.

Pireco Bladinsecten helpt.

Witte vlieg

Schade komt voornamelijk door de larve die in de grond zit en de wortels van de plant aanvreet. De witte vlieg is 1 – 3 mm groot. De witte vlieg zelf zuigt plantsappen op, waardoor de plant verzwakt. Bladeren verwelken, worden bleek of geel en de groei van de plant wordt belemmerd.

Lees de blog over de witte vlieg.

Pireco Bladinsecten helpt.

Wolluis

Wolluis is een klein insect dat er uitziet als een witte schimmel. De luizen scheiden honingdauw uit; een kleverige massa waaruit in een later stadium roetdauw tot ontwikkeling kan komen. De wolluis doet zich tegoed aan het sap van de plant op de bladeren en bloemen. Hierdoor groeit de plant minder en bloemen of vruchten sneller afvallen. Deze luis zit vaak in de ‘oksels’ van de bladeren en langs de stengel.

Lees hier de blog over luizen in uw planten.

Pireco Bladinsecten helpt.

Wortel-, kool- en uienvlieg

Deze vliegen leggen de eitjes bij de wortel van de plant. Als de eitjes uitkomen eten de larven van de wortels en dat zorgt voor veel schade. De bladeren worden dan namelijk al snel geel en sterven af. De larven kunnen voorkomen in de periode van april tot en met oktober.

Lees de blog over de wortelvlieg.

Pireco Bladinsecten helpt.

Wortelknobbelaaltje

Wortelknobbelaaltjes maken gaatjes in de wortels. Hierdoor komen er knobbels aan de wortels. De plant neemt dan minder vocht en voeding op, waardoor deze verzwakt. In Nederland komen wortelknobbelaaltjes voor op onder andere aardappel, tomaat, mais en suikerbieten.

Pireco Bodem-Aaltjes helpt.