• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Samenwerking met de Bijenstichting

Samenwerking met de Bijenstichting

Wij werken graag samen met organisaties die net als wij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, natuurlijke middelen inzetten en biodiversiteit stimuleren. Daarom zijn wij blij met onze samenwerking met de Bijenstichting.

Logo Bijenstichting

Wat is de Bijenstichting?

De Bijenstichting richt zich op het wegnemen van bedreigingen voor de gezondheid en het voortbestaan van bijen en bijensoorten. De stichting stimuleert overheidsbeleid om honingbijen, wilde bijen en hommels te beschermen. Pireco staat daar helemaal achter. Onze producten zijn veilig voor mensen, planten en dieren, en daarbij horen zeker ook de bijen!

De rol van bijen in de natuur

Bijen verzamelen nectar en stuifmeel van bloemen. Ze doen dat omdat dit het voedsel is voor henzelf en hun larven. Maar voor planten heeft deze voedselvergaring een andere functie. Doordat bijen stuifmeel verzamelen van een bloem en vervolgens een andere bloem bezoeken komt dit stuifmeel op de stamper. Daardoor wordt de bloem bevrucht en kan deze zaden en vruchten vormen. We noemen dit bestuiving. De zaden zijn essentieel voor het voortbestaan van de plant want zo ontstaan nakomelingen. De vele soorten zaadplanten op de wereld zouden niet bestaan als er geen bijen zouden zijn. Ook zweefvliegen, vlinders, vleermuizen en zelfs vogels bestuiven planten. Uit wetenschappelijk onderzoek is echter gebleken dat het juist bijen zijn die voor een groot deel zorgen voor de bestuiving van planten.

De producten van Pireco zijn 100% natuurlijk en vormen geen gevaar voor vogels, bijen en andere nuttige dieren.

Kijk voor meer informatie op www.bijenstichting.nl
Lees hier meer over Pireco