Aardappelziekte of Phytophthora

Aardappelziekte of Phytophthora

Deze aardappelziekte, een soort waterschimmel, komt veel voor als de plant bij warm weer langdurig in het water staat. Op het blad en de stengel komen eerst bruine vlekken en daarna wordt de knol aangetast.
Pireco Aardappelziekte zorgt voor een plant in goede conditie. Dat is belangrijk voor een goede en rijke oogst van de aardappelen. Hierdoor is de plant minder vatbaar voor de aardappelziekte of Phytophthora. Daarnaast zal een gezonde plant die vitaal is zorgen voor een grotere opbrengst, dus meer aardappelen!

Tomatenziekte

Ook tomaten, de vruchten van de tomatenplant, hebben baat bij Pireco, omdat de plant met Pireco Tomaat Vitaal weerbaarder wordt.
Waar de tomaat zelf gezond voor ons is, is de plant dat zeker niet. De rest van de tomatenplant is namelijk giftig. Het gif wat in de plant zit heet tomatine. Deze stof wordt door de plant geproduceerd, zodat de plant zich kan weren tegen ziekten en plagen. Op het moment dat de vrucht rijp wordt, verdwijnt deze gifstof en kan de plant zich niet meer weren tegen de ziekten en plagen.

Toont alle 3 resultaten