• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Zo kweek je gezonde planten in je moestuin

Zo kweek je gezonde planten in je moestuin

Zorg voor natuurlijke weerbaarheid en geniet van een mooie oogst

Groenten en fruit kweken in je eigen moestuin, dat is puur genieten. Hoe zorg je er nu voor dat planten gezond opgroeien en een flinke opbrengst geven? Een natuurlijke hulpbron die de balans in je moestuin herstelt en bewaart is daarbij vaak welkom. Zoals Pireco met 23 verschillende kruiden die je planten versterken.

Wat je aandacht geeft groeit. Je start het seizoen met het creëren van de best mogelijke omstandigheden voor je planten: ze krijgen op tijd water en voeding en het onkruid wordt netjes gewied. Toch kunnen planten in een moestuin veel stress ervaren, vooral op het moment dat ze vruchten aanmaken. Daar gaat veel energie naartoe waardoor ze extra vatbaar zijn voor ziekten en plagen, zoals Phytophthora, luizen en de wortel-, kool- en uienvlieg. Pireco biedt dan een probate oplossing. Ze herstelt de balans en zorgt ervoor dat planten weerbaar worden tegen ziekten en plagen. Dat doet ze met kruidenextracten aangevuld met microalgen en zeewier.

Geef Phytophthora (aardappelziekte) geen kans

De ziekte Phytophthora komt vooral voor bij aardappelen en tomaten en laat menig oogst mislukken. Eerst komen er bruine vlekken op blad en stengel waarna de knol of vrucht wordt aangetast. Het gebruik van Pireco Aardappelziekten of Tomaat Vitaal zorgt voor sterke, weerbare planten. Dankzij de veel betere weerstand kan de Phytophthora nauwelijks binnendringen. Het resultaat is een gezonde oogst met veel opbrengst.

Onsmakelijk voor de zwarte bonenluis

De zwarte bonenluis komt voornamelijk voor op bonenplanten. Daar zuigt hij aan plantsappen in de oksels van de bladeren. Hierdoor groeit de plant minder goed. Aantasting is te herkennen aan het inrollen van bladeren en het kromgroeien van stengeltoppen. Op de honingdauw die de luis uitscheidt groeien zwarte schimmels zoals roetdauw. Verder brengt de bonenluis ook plantenvirussen over. Dit wil je natuurlijk allemaal voorkomen. Pireco Bladinsecten maakt de plant weerbaar en onsmakelijk voor de bonenluis. Met als resultaat een plant die minder vatbaar is voor luis en beter zal groeien.

Weg met de wortel-, kool- en uienvlieg; gezonde planten in je moestuin

De wortel-, kool- en uienvlieg legt haar eitjes onderaan de stengel van de plant. De larve van de wortelvlieg maakt gangen in de wortel. De koolvlieglarve eet van plant en stengel waardoor de plant verwelkt en uiteindelijk afsterft. De larve van de uienvlieg vreet aan de voet van de plant, waardoor bladeren geel worden en afsterven. Al deze larven kunnen je oogst volledig laten mislukken. Pireco Bodeminsecten zorgt voor weerbare en onsmakelijke planten voor deze larven. Hierdoor is de plant minder vatbaar voor de wortel-, kool- en uienvlieg.