• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Een gezonde buxus én vogels in je tuin?

Een gezonde buxus, maar ook genieten van vogels

Het vermoeden dat vogels (veelal mezen) sterven na het eten van rupsen van de buxusmot bestaat al langer. Doordat de buxusmot veel chemisch wordt bestreden en vogels de rupsen van deze mot eten, krijgen vogels dit gif ook binnen. Dit blijkt ook uit een kleinschalig onderzoek van het Centrum voor Landbouw en Milieu.
Vaak wordt er dan een alternatief gezocht voor de buxus. Maar wat als je wel graag een buxus in je tuin ziet? Hoe kun je dan wel je buxus beschermen, maar daarnaast ook genieten van de vogels in de tuin?

100% natuurlijk alternatief = Pireco Buxus Vitaal

Pireco heeft een product ontwikkeld wat 100% natuurlijk is, namelijk Pireco Buxus Vitaal. De buxus wordt ‘onsmakelijk’ gemaakt voor de buxusmot, waardoor deze de buxus met rust zal laten. Zo krijg je een sterkere en gezondere buxus die evenwichtig en in balans groeit. Daarnaast is een sterke en vitale buxus weerbaarder tegen toekomstige aanvallen van insecten zoals de buxusmot en ziektes zoals de buxusschimmel. Het product is veilig voor mens, dier en milieu.

Verbluffende resultaten

De resultaten die het product laat zien zijn verbluffend. De foto laat een buxus zien die behandeld is met Pireco Buxus Vitaal en een buxus die niet behandeld is. Uit de afbeelding valt te zien dat de behandelde buxus (rechts) geen last heeft van de buxusmot of de buxusschimmel. De onbehandelde (links) daarentegen is vrijwel volledig afgestorven. Een gezonde buxus krijg je met Pireco Buxus Vitaal.

Pireco Buxus Vitaal is in geconcentreerde vorm beschikbaar in een 1 liter flacon en in een RTU (Ready to use) flacon van 750 ml.