• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Ziekten & plagen P

Ziekten en plagen P

Verschillende ziekten en plagen komen regelmatig in zowel de sier- en moestuin als in kamerplanten voor. Lees er hier meer over.

Perenbladvlo

Perenbladvlo is één van de belangrijkste plaaginsecten in peer. De plaag kan zich zeer snel uitbreiden en grote schade veroorzaken. De perenbladvlo kan op drie manieren schade veroorzaken. De larven scheiden honingdauw af waardoor schadelijke schimmels kunnen worden aangetrokken. Door de zuigende insecten kunnen bacteriën en schimmels worden overgedragen, wat zorgt voor zwarte plekken op de bladeren. De perenbladvlo zit voornamelijk op jonge bladeren en scheuten.

Pireco Bladinsecten helpt.

Phytophthora

Phytophthora is een plantziekte die knolrot veroorzaakt bij aardappelen en tomaten. Het verspreidt zich meestal in vochtige, warme periodes. Onder deze vochtige omstandigheden, bijvoorbeeld op regenachtige dagen en na een nacht met veel dauw, is aan de onderzijde wit schimmelpluis zichtbaar. Op het blad en de stengel komen eerst bruine vlekken en daarna worden knol en tomaat aangetast. Phytophthora aantasting van de stengel komt vooral voor in jonge gewassen. De bladoksels van een plant drogen moeilijk op en zijn dus een ideale vestigingsplaats voor de schimmel.

Pireco Aardappelziekte helpt.

Pruimengalmijt

De pruimengalmijt is te herkennen aan wit-geelachtige knobbels waarin de microscopisch kleine mijten zitten. Deze ontwikkelen zich voornamelijk op de bovenzijde van de bladeren, langs de randen.

Pireco Bladinsecten helpt.