• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Ziekten & plagen G

Ziekten en plagen G

Verschillende ziekten en plagen komen regelmatig in zowel de sier- en moestuin als in kamerplanten voor. Lees er hier meer over.

Galmijt

Zeer kleine grijswitte mijten zuigen aan de onderkant van het blad. Aan de bovenzijde van het blad ontstaan door sterke zuigschade blaarachtige gallen. Aan de onderkant ontstaan vuilwitte tot rode viltachtige haarvelden. Galmijten zijn erg klein: 0,1 – 0,2 mm, dus met het blote oog niet zichtbaar.

Pireco Bladinsecten helpt.

Galwesp

Galwespen (superfamilie Cynipoidea) zijn een groep vliesvleugelige insecten, die met een lange legboor hun eitjes in planten leggen, waarna gallen ontstaan (diameter van 15 tot 25 mm). Sommige soorten leggen hun eieren in knoppen en andere op bladeren. De gallen zijn de bekende galappels aan de onderkant van eikenbladeren in de herfst. De galappel geeft bescherming aan de larve. Er bestaan meer dan 30 soorten galwespen die op de eik leven.

Pireco Bladinsecten helpt.

Gaten (in bladeren)

In veel gevallen worden gaten in de bladeren van planten veroorzaakt door rupsen of andere insecten, die zich er recht doorheen eten. Maar gaten in bladeren in de tuin kan ook een teken zijn dat planten last hebben van anthracnose. Anthracnose of vruchtrot is een groep van schimmelziekten die de wortels, bladeren of vruchten aanvallen.

Pireco Bladziekten helpt.