• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Ziekten & plagen D

Ziekten en plagen D

Verschillende ziekten en plagen komen regelmatig in zowel de sier- en moestuin als in kamerplanten voor. Lees er hier meer over.

Dopluis

Dopluizen zitten vaak op verscholen plekken in een gewas, waardoor aantastingen gemakkelijk kunnen worden gemist. Ze hebben een grijze of bruine kleur en zitten verspreidt over de hele plant inclusief de wortel. Meestal worden ze aangetroffen tegen de nerven van een blad, zowel aan de boven- als aan de onderkant. Ze gedijen goed onder vochtige, warme omstandigheden. De schade door de dopluis bestaat uit honingdauw, groeiremming en misvorming en schimmelvorming in de honingdauw. De dopluis komt voornamelijk voor op siergewassen.

Pireco Bladinsecten helpt.

Druivenviltmijt

Druivenviltmijt is een klein spinachtig insect dat op wijnstokken leeft. Deze minuscule diertjes zuigen aan het blad. Dit zorgt voor harige bobbels en blaren op de bovenzijde van de bladeren met aan de achterzijde een witachtig weefsel, of in omhoog krullende bladeren. Ondanks de schade aan het blad blijft de druivenoogst meestal wel intact.

Pireco Bladinsecten helpt.