• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Ziekten & plagen C

Ziekten en plagen C

Verschillende ziekten en plagen komen regelmatig in zowel de sier- en moestuin als in kamerplanten voor. Lees er hier meer over.

Coloradokever

De coloradokever is een kever die behoort tot de familie van de bladhaantjes. De kever wordt ongeveer een centimeter lang en lijkt door zijn bolle en ronde lichaam wat op een lieveheersbeestje. De kever staat ook bekend als de aardappelkever. Coloradokevers overwinteren in de grond, meestal op percelen waar in het voorgaande jaar aardappelen of opslag van aardappelen hebben gestaan. In het voorjaar komen de kevers boven de grond en gaan op zoek naar aardappelplanten.

Vraatzuchtige larven

De kevers zetten aan de onderzijde van de planten hun eieren af, die na 5 tot 21 dagen uitkomen. De keverlarven zijn zeer vraatzuchtig en veroorzaken in het aardappelgewas veel schade. Van zwaar aangetaste planten wordt al het blad weggevreten zodat alleen stengels en nerven achterblijven. Na 3 tot 5 weken kruipen de larven in de grond. In de loop van juli -augustus komt de volgende generatie kevers bovengronds. In warme zomers kunnen deze kevers nog een tweede generatie voorbrengen. De kevers kruipen vanaf eind augustus op een diepte van 20 tot 50 cm in de grond om te overwinteren.

Pireco Bladinsecten helpt.