• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Pireco tips

Aardappelziekte:

TIP: Wil je besmetting door Phytoftora voorkomen verbrandt dan na de oogst het loof van de aardappel.

Bladinsecten;:

TIP: Hang een mezenkast op in de tuin. Mezen zijn gek op rupsen.

TIP: Hang een insectenhotel op in de tuin. Hierdoor wordt de natuurlijke balans van insecten in stand gehouden. Insecten bestrijden ongedierte zoals bladluis, huisvlieg en rupsen. Met een insectenhotel help je de nuttige insecten.

Bodemaaltjes:

TIP: Als je rozen plant in een perk waar eerder rozen hebben gestaan, dan bestaat de kans op aantasting door het rozenaaltje.

Bodeminsecten:

TIP: Twijfel je of je ritnaald hebt? Leg een doorgesneden aardappel met het snijvlak naar beneden in de tuin. Heb je ritnaald dan vind je deze na een week in de aardappel.

TIP: Twijfel je of je taxuskever hebt? Leg dan een plankje op de grond bij de taxus. Zitten er ‘s ochtends kevers onder dan heb je taxuskever.

Bodumschimmels:

TIP: Haal bij het oogsten van bloemkool ook de stronken uit de grond. Je kunt hiermee knolvoet voorkomen.

Grasinsecten:

TIP: Schade door engerlingen kun je verminderen door in de winter kalk te strooien over het gazon.

TIP: Heb je kale of bruine plekken in het gazon? Sproei dan je gazon om de bruine en kale plekken nat en leg daar een stuk zwart plastic op. Zitten er ‘s ochtends larven onder dan heb je emelten of engerlingen.

Slakkenpreventie:

TIP: Lok egels en vogels naar je tuin door bijvoorbeeld blad in het najaar te laten liggen of door een nestkastje op te hangen. Egels en vogels eten graag slakken.

Buxus vitaal:

TIP: Maak na het snoeien altijd je gereedschap schoon om besmetting van schimmels te voorkomen.

TIP: Vraag je je af of de buxus nog leeft na een bezoek van de buxusmot? Krab dan onder aan de tak een klein stukje bast weg. Is het onder de bast nog groen en sappig dan is de buxus nog in leven.