• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Voorkom echte meeldauw in je wortelen

Voorkom echte meeldauw in je wortelen

Heb je een moestuin waarin je wortelen verbouwd? Wortels houden van lichte gronden en staan graag in de volle zon. Geef regelmatig water, want dat zorgt voor een regelmatige groei van de wortel. Plotseling te veel water na een periode van droogte doet de wortel barsten. Zomerwortelen oogst je in de periode van juli tot oktober, en winterwortelen oogst je in oktober en november.

Echte meeldauw in wortelen

Echte meeldauw (Erysiphe heraclei) in wortelen is een veel voorkomend probleem als er bijna geoogst kan worden, dus rond juli en augustus. De schimmel ontwikkelt zich op het moment dat de plant wordt blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals temperatuurwisselingen, mineralentekort, teveel water door regenval, etc. De plant groeit dan niet goed en is op dat moment vatbaar voor de schimmel. Bij vochtig weer ontwikkelt de schimmel zich niet, alleen bij droog en warm weer wordt het loof aangetast door de echte meeldauwschimmel.

De sporen hebben vervolgens alleen een beetje vocht nodig om te ontkiemen. Een beetje dauw is vaak al genoeg. Het loof van je wortels wordt dan bedekt met een witte poederachtige laag (mycelium en sporen), het wordt langzaam bruin en sterft af. Ondanks dat vocht de schimmel laat ontkiemen is het belangrijk dat de wortelen niet te lang zonder vocht komen te zitten. Daarnaast is goede bemesting belangrijk om door te groeien.

Wortelweerbaarheid met Pireco Bladziekten

Echte meeldauw tast een sterke en vitale plant minder snel aan. De schimmel heeft meer moeite met het aanvallen van sterke plantcellen. De opname van silicium zorgt voor sterkere plantcellen. Silicium is een mineraal wat één van de bestanddelen is van Pireco Bladziekten. Pireco Bladziekten heeft een indirect effect bij o.a. valse- en echte Meeldauw. De wortels en het blad van planten nemen het middel op en zo versterkt het afweersysteem zich. Hierdoor remt de ontwikkeling van de meeldauw, waardoor o.a. je wortelen een gezonde groei laten zien.

Veilige kruidenconcentraten

Pireco bestaat uit een specifiek werkend, natuurlijk kruidenmengsel en is veilig voor mens, dier en milieu. Het middel wordt opgenomen door de wortels of de bladeren van de plant en versterkt het afweersysteem. Goedgekeurd voor de biologische tuin.