• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Met slakkenpreventie geen slakken in de tuin

Slakkenpreventie: veilig en natuurlijk

Slakkenpreventie is nodig wanneer de eerste planten in de tuin opkomen. Dan kunnen slakken forse schade aanrichten door de net opgekomen planten (vooral sla en hosta’s) op te eten. Vooral naaktslakken zijn in dat geval de boosdoener. Overdag verschuilen deze slakken zich onder stenen, bladerdek en andere donkere vochtige plekken. Slakken hebben een vochtige huid die snel uit kan drogen. Om die reden zijn naaktslakken voornamelijk in de nacht actief. In één nacht kunnen naaktslakken flinke vraatschade aanrichten. Vooral in het voorjaar richten slakken schade aan bij kiemplanten in de moestuin.

Verschillende soorten slakken

Er zijn veel verschillende soorten slakken. De meeste zijn ongevaarlijk voor planten. Veel huisjeslakken zijn zelfs schaars en worden bedreigd in hun voortbestaan! Er zijn een aantal soorten naaktslakken die vraatschade in planten aanrichten:

Kleine wegslakken

Deze slak richt zowel ondergronds als bovengronds schade aan en is gevoelig voor droogte. Daarom is de slak vooral bij vochtige omstandigheden (boven de 10 ºC) actief. Bij droogte zoekt de slak bedekking op.

Grote wegslakken

De naam zegt het al, deze slakken zijn groter dan de kleine wegslakken. De slakken zijn rood/oranje of zwart en kunnen 15 centimeter groot worden. Na een regenbui komen de slakken tevoorschijn en kunnen ze aan kiemplanten vreten. Bij temperaturen boven de 10 ºC worden de slakken actief. Ze vreten voornamelijk bovengronds en zijn ‘s nachts het meest actief.

Akkerslakken

Deze slakken worden rond de 6 centimeter groot. Akkerslakken leven het liefst in een begroeide en beschutte omgeving. Deze slakken zijn voornamelijk bovengronds actief. Overdag verschuilen ze zich in de grond maar in de avond en ochtend gaan de slakken op zoek naar voedsel. Deze soort slakken zijn tot aan het vriespunt actief.

Pireco Slakkenpreventie

Dit product is speciaal ontwikkeld om schade door slakken te voorkomen, maar het doodt de slakken niet. Het is 100% natuurlijk en bevat geen schadelijke stoffen. Ook is het veilig voor de kinderen, huisdieren én nuttige tuinbewoners!  Pireco Slakkenpreventie bestaat uit natuurlijke kruidenextracten. Deze extracten worden opgenomen door de bodem en de plant. De kruidenextracten maken de plant en zijn omgeving weerbaarder tegen slakken. De slakken zullen door de onaantrekkelijke omgeving niet meer eten van de behandelde planten. De slakken trekken zich terug in hun schuilplaats en kunnen zich niet verder ontwikkelen. Op deze wijze zal overlast vanzelf verdwijnen.

Tip!

Bij optreden van schade de planten en de directe omgeving aangieten. Bij voorkeur ’s avonds, want slakken vreten vooral  ’s nachts!