• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Schimmel in je buxus?

Schimmel in je buxus

Schimmel is meestal een teken dat je buxus de buxusziekte heeft. Op de onderzijde van het blad en op de bast ontwikkelt zich een wit vlokkige schimmelgroei die bij een hoge luchtvochtigheid te zien is. Een infectie kan bij warm en vochtig weer zeer snel optreden en zich zo snel uitbreiden.

Zuurstof voor de wortels

Voor de behandeling prik je met een greep aan beide zijden van de heg in de grond, en wip je de bodem iets op om zo de wortels te beluchten. Eén van de redenen van de buxusziekte is namelijk het vele snoeien van de heg. Hierdoor wordt de bodem aangelopen en krijgen de wortels geen zuurstof meer met alle gevolgen van dien. Het is dus aan te raden om af en toe de bodem te beluchten!

Pireco Bodemschimmels

Om je buxus weerbaarder te maken tegen schimmels in de bodem kun je Pireco Bodemschimmels gebruiken. Pireco Bodemschimmels ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen, werkt verzorgend en voedend. Ook werkt het plantversterkend bij invloeden van buitenaf, in de bodem en bij de wortels.

Toediening

De behandeling is als volgt: Los het middel Pireco Bodemschimmels op in een rugspuit of gieter en sproei/giet de oplossing uit over de bovenkant van de heg en de wortelzone naast de heg. De vuistregel is dat de wortelzone aan beide zijden net zo groot is als de hoogte van de heg. Zorg dan dat de bodem van tevoren licht vochtig is.

Preventieve behandeling bij schimmel in je buxus

Behandel de buxus bij de begin van de groei drie keer met een interval van 4 weken, en in september nog één maal om de buxus sterker de winter in te laten gaan. In het najaar en voorjaar bemest je je buxus met organische mest.

Ook als de schimmel onder controle is raden wij een preventieve behandeling in het voor- en najaar aan.