• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Voorkom schade aan je aardbeien of rozen.

Voorkom schade van aaltjes en bodeminsecten aan je aardbeien of rozen

Veel aaltjes zijn onschadelijk of zelfs nuttig voor je planten, maar sommige soorten zijn plant parasieten en kunnen serieuze schade aanbrengen aan de plantgezondheid van je aardbeien of rozen. Planten waarbij de wortels zijn aangeprikt door aaltjes zijn zwakker. Daardoor hebben ze een verhoogd risico op bijvoorbeeld schimmels. Daarnaast kunnen bodeminsecten zoals engerlingen, emelten, sciara (varenrouwmug) of ritnaalden voor vraatschade zorgen. De larven vreten aan de wortels van de plant, waardoor er planten wegvallen of afsterven.

Hoe kun je het probleem oplossen?

Het is belangrijk om vanaf het moment dat je de aardbei- of rozenplant in de grond zet de weerbaarheid van de plant te ondersteunen. Biostimulanten kunnen bij dit proces een belangrijke rol spelen. Een weerbare plant groeit gezond en heeft daardoor minder last van aantasting door aaltjes of bodeminsecten. Daarnaast zorgt een gezonde start voor een betere ontwikkeling van de plant. Dat zorgt ervoor dat de plant verder in het groeiseizoen minder last heeft van abiotische stress (kou, droogte, hitte, veel neerslag).

Gezonde aardbeiplanten en rozen met Pireco Bodem-Aaltjes en Pireco Bodeminsecten

Door Pireco Bodem-Aaltjes en Bodeminsecten preventief toe te passen ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid van je aardbeiplanten en rozen. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door aaltjes of bodeminsecten voorkomen en beheersbaar worden.