• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Planten met stress door de warmte

Planten met stress?

Het is warm en het wordt nog warmer! Veel mensen hebben daar moeite mee, maar veel planten ook. Dit uit zich in stress.

Wat gebeurt er precies bij planten met stress?

Net als mensen kunnen ook planten stress ervaren. Dit kan door vele factoren, zoals droogte, hitte, maar ook sproeien met (koud) grond- of kraanwater, bemesting enz. Deze stressfactoren kunnen niet allemaal worden weggenomen, simpelweg omdat wij als mensen niet overal invloed op hebben. Wat is er wel aan te doen? Een gezond en vitaal lichaam is goed in balans en kan een stootje opvangen. Hetzelfde geldt voor een plant die goed in balans is. Deze is ook beter bestand tegen invloeden die stress veroorzaken of hier sneller van herstellen. Een plant is goed in balans als deze beschikt over een uitgebreid wortelstelsel zodat de plant voldoende vocht en voeding op kan nemen.

Weinig wortels door nat en koud voorjaar

De hoge temperaturen van de afgelopen twee weken hebben ervoor gezorgd dat veel planten een inhaalslag aan het maken zijn. Toch zien we op veel plekken dat planten het nu nog steeds moeilijk hebben en daardoor verder achterblijven. Door het natte en koude voorjaar hebben de planten weinig wortels ontwikkeld. Dat zorgt ervoor dat de planten moeilijk voedingsstoffen en vocht uit de bodem kunnen opnemen. Hittestress aan de planten begint daardoor bij steeds meer planten zichtbaar te worden.

Pireco Anti Stress beschermt

Bescherm je planten daarom nu met Pireco Anti Stress en help je planten de warme dagen door. Pireco Anti Stress helpt de wortelgroei van de plant te bevorderen. Daarnaast bevat het product verschillende eiwitten die hittestress tegengaan. Pireco is 100% natuurlijk.

 

Veilige kruidenconcentraten

Pireco Anti Stress bestaat uit een specifiek werkend, natuurlijk kruidenmengsel en is veilig voor mens, dier en milieu. Het middel wordt opgenomen door de wortels van de plant en versterkt het afweersysteem. Goedgekeurd voor de biologische tuin.