• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Breng je tuin in een natuurlijke balans!

Een natuurlijke balans in je tuin

De lente komt er weer aan! Tijd om je (moes)tuin in orde te maken voor een nieuw seizoen met volop groente, fruit en kleurrijke bloemen! Maar het is soms best een gedoe om gezonde planten in je moes- en siertuin te kweken. Je met liefde opgekweekte zaailingen gaan dood, die mooie bessenstruik zit onder de schimmel en je aardappels vallen ten prooi aan de aardappelziekte. En dat terwijl in de natuur alles vanzelf lijkt te gaan… Frustrerend!

De biodiversiteit in de natuur zorgt voor een natuurlijke balans. De bodem, de omgeving, de flora en de fauna werken samen: Verschillende plant- en diersoorten ondersteunen elkaar, nuttige insecten helpen bij het in toom houden van schadelijke insecten. Dat wil je ook in je sier- en moestuin!

Hoe kunnen we die natuurlijke situatie zelf creëren? Bij Pireco helpen we je graag om het beste uit je tuin te halen, want een moestuin is leuk. Je eigen geteelde groenten smaken vaak lekkerder dan die uit de supermarkt. Ook kan het werken in een moestuin veel ontspanning geven. Pireco gebruikt 23 verschillende kruiden die planten versterken: biodiversiteit in een potje! Voor een goede balans is het belangrijkste van de moestuin de grond. Kies een stuk grond op een zonnige plek waar planten goed willen groeien. Verzorg de grond goed, want de planten halen daar bijna alles uit wat ze nodig hebben. Je houdt de grond van je moestuin gezond met wisselteelt, goede verzorging en genoeg water.

In een siertuin wil je natuurlijk gezonde en mooi bloeiende planten. De tuin is vooral bedoeld om ervan te genieten. Een kleurrijk geheel van verschillende bloemen en planten. Daarbij zijn een gezonde bodem en weerbare, sterke planten van groot belang. Voor een mooie siertuin en een productieve moestuin moet je dus goede keuzes maken. Gebruik bijvoorbeeld Pireco Plantstart. Dit product draagt bij aan een goede start van de plant en ondersteunt de ontwikkeling van het wortelstelsel. Dit zorgt voor sterkere en gezondere planten die beter groeien, mooier en frisser blad krijgen en rijker bloeien. Een plant in balans.

Samenwerken met de natuur

Bij Pireco zijn we ervan overtuigd dat samenwerking met de natuur uiteindelijk leidt tot betere resultaten in de siertuin en de moestuin. Sterke planten, in een gezonde leefomgeving, zijn beter bestand tegen bedreigingen, zoals stress en ziekteverwekkers. In het ecosysteem gaat het altijd om de balans, zegt Maarten Hendrikse, Pireco specialist: “Een verstoord natuurlijk evenwicht, veroorzaakt door bijvoorbeeld klimaatverandering, ongunstige bodemomstandigheden, voedings- of humustekorten, een onjuiste standplaats of rassenkeuze, gebrek aan natuurlijke vijanden van plant-parasitaire insecten leidt tot problemen: Het maakt planten aanzienlijk vatbaarder voor ziekten en plagen, de weerstand en de vitaliteit nemen af, waardoor planten en bomen minder goed groeien en zelfs dood kunnen gaan.”

Een goede wisselwerking tussen de plant, de bodem en de omgeving leidt tot een tuin waar je elke dag van kunt genieten! De tips en producten van Pireco ondersteunen je om een natuurlijke balans in je tuin te krijgen.