• Pireco voorkomt - Pireco herstelt
  • 100% natuurlijk
  • Veilig voor mens, dier en bijen

Tuinieren anno 2021: nuttige insecten

Nuttige insecten

Voor steeds meer mensen is het hebben van een moes- en/of siertuin een bron van inspiratie en ontspanning. Veel mensen gaan eigen groenten kweken en in de siertuin maken de tegels meer en meer plaats voor vergroening.

Ondertussen is het voorjaar in volle gang en is de zomer alweer in zicht. De meeste planten in de tuin beginnen uit te lopen of zijn al uitgelopen. Dit is hét moment voor (nuttige) insecten om zich weer te laten zien.

 

De waarde van insecten

Een tuin vol insecten geeft een waardevolle tuin. Insecten zorgen in hun zoektocht naar voedsel voor de bestuiving van uw planten en trekken vogels naar de tuin. Door in de sier- en moestuin bij- en hommelvriendelijke planten te zaaien en te planten, zorg je voor meer biodiversiteit in je tuin.

Voldoende voeding met nuttige insecten

In het groeiseizoen is het van belang de planten voldoende voeding mee te geven. Een gezonde bodem geeft gezonde en sterkere planten. Een sterke plant heeft minder problemen met droogte, hitte, etc. Daardoor zal de plant ook minder schade ondervinden van insecten die onze planten aanvallen op zoek naar voedsel. Insecten leggen eitjes op en in planten, omdat daar eten voor de larven is. Een plant die aan het uitlopen en aan het groeien is, heeft al haar energie voor dit proces nodig. Deze energie kan de plant dan niet steken in het weren van insecten. Op deze momenten kunnen de producten van Pireco ondersteuning bieden aan de plant.


De buxus: de trots van uw tuin

De buxus is de afgelopen jaren voor veel tuinliefhebbers een grote zorg geweest. Het was lastig zoeken om een mooie buxusstruik te vinden die niet aangetast was door de buxusschimmel of de rups van de buxusmot. Wanneer je de rups en de schimmel zijn gang laat gaan resulteert dit vaak in het afsterven van de plant.
Buxusstruiken worden in tuinen vaak dicht op elkaar geplant om zo een mooie heg te krijgen. Daarnaast worden de hagen regelmatig gesnoeid waardoor er vaak mensen om de struik heen lopen. Op deze manier wordt de grond verdicht, waardoor de zuurstoftoevoer naar de wortels afneemt.

De oplossing?

Met behulp van een riek kun je meer lucht bij de wortels van de buxus brengen. Daarnaast helpt het gebruik van het 100% natuurlijke product Pireco Buxus Vitaal. De kans is dan groot dat je buxus weerbaar is tegen de buxusschimmel en vraat van de rups.

 

Een mooi gazon

Een mooie, groene en dichte grasmat is wat we natuurlijk het liefst zien. Helaas is dit niet altijd het geval. Regelmatig komen er bruine en kale plekken in het gazon. Dit is vaak het gevolg van overlast door emelten en/of engerlingen. Emelten (larven van de langpootmug) zitten in de toplaag van het gras waar de wortel een grasspriet wordt. Daar zuigt hij de sappen uit de plant, waardoor het gras op die plek dood gaat. Een engerling (larve van de meikever) zit in de bodem bij de wortels van het gras en eet deze wortels op. Daardoor kunnen de wortels geen vocht en voeding meer opnemen en gaat het gras dood. Met Pireco Grasinsecten, een 100% natuurlijk product, is de vraat aan je gazon voor een belangrijk deel te voorkomen.

 

Gezonde planten en een gezond leefmilieu met Pireco

Pireco is het milieuvriendelijke en duurzame antwoord op een breed scala aan plant- en tuinproblemen. De producten van Pireco bestaan uitsluitend uit plantaardige bestanddelen die worden opgenomen door de bladeren en de wortels van de plant. Daar stimuleren ze de groei, de vitaliteit en het natuurlijk herstellend vermogen van planten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Groei & Bloei.