Schimmel in uw Buxus?

Dit zou wel eens de Buxusziekte kunnen zijn. Op de onderzijde van het blad en op de bast ontwikkelt zich een wit vlokkige schimmelgroei die bij een hoge luchtvochtigheid te zien is.  Infectie kan bij warm en vochtig weer zeer snel optreden en zich snel uitbreiden.

Wat kunt u daar tegen doen?

Voor de behandeling prikt u met een greep aan beide zijden van de heg in de grond, en wipt u de bodem iets op om zo de wortels te beluchten. Eén van de redenen van de Buxusziekte is namelijk het vele snoeien van de heg. Hierdoor wordt de bodem aangelopen en krijgen de wortels geen zuurstof meer met alle gevolgen van dien. Het is dus aan te raden om af en toe de bodem te beluchten!

Om uw Buxus weerbaarder te maken tegen schimmels in de bodem kunt u Pireco Bodemschimmels gebruiken. Pireco Bodemschimmels ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen, werkt verzorgend, voedend en plantversterkend bij invloeden van buitenaf, in de bodem en bij de wortels.

De behandeling is als volgt: Los het middel Pireco Bodemschimmels op in een rugspuit of gieter en sproei/giet de oplossing uit over de bovenkant van de heg en de wortelzone naast de heg. De vuistregel is dat de wortelzone aan beide zijden net zo groot is als de hoogte van de heg. Zorg dat de bodem van tevoren licht vochtig is.

Behandel de buxus bij de begin van de groei drie keer met een interval van 4 weken, en in september nog één maal om de buxus sterker de winter in te laten gaan. In het najaar en voorjaar bemest u uw buxus met organische mest.

Ook als de schimmels onder controle is raden wij een preventieve behandeling in voor- en najaar aan.

Voor meer informatie over Pireco Bodemschimmels klikt u hier.

Ecologisch tuinieren

Goedgekeurd voor de biologische teelt
Veilig voor mens, dier en bijen