Ook dit jaar hevige schade door de Buxusvlinder!

Dit jaar is het probleem groter dan ooit wat betreft de buxusvlinder in Nederland. Vanuit het zuiden rukt de vlinder steeds verder op terwijl ze een spoor van kaalgevreten buxus achterlaten. Met Pireco Bladinsecten pakt u de plaag op een natuurvriendelijke en veilige manier aan! 100% veilig  voor vogels, huisdieren, nuttige insecten en dergelijke!

Hoe werkt Pireco Bladinsecten? Het middel is volledig opgebouwd uit verschillende niet giftige kruidenconcentraten. Doordat de geur en smaak van het blad veranderd stopt de rups met vreten en zal die op zoek gaan naar een onbehandelde plant. Tegelijkertijd wordt het product door de buxus opgenomen. De buxus kan mede hierdoor zijn weerstand verhogen en zichzelf actief gaan weren tegen de buxusmot, een tweedelige werking dus! Met Pireco Bladinsecten concentraat heeft u dus een middel dat veilig is in gebruik en niet gevaarlijk is voor kinderen, huisdieren, nuttige insecten, vogels en dergelijke. Ook toepasbaar in de biologische tuin!


Het vraagt in het geval van de buxusmot wel een intensieve behandeling. Gedurende het seizoen adviseren we om 1 x per week de buxus goed in te spuiten met een oplossing van Pireco bladinsecten concentraat. Hierbij is het van groot belang om ook de binnenkant van de buxus goed nat te spuiten. Omdat de buxusmot meerdere generaties heeft en buxusmotten uit omliggende Buxusstruiken kunnen komen is het aan te raden om regelmatig de Buxusplanten te controleren en wanneer nodig de behandeling te herhalen.

Zodra de druk van de rupsen afneemt kan de behandeling afgebouwd worden. De verhouding die wij in dit geval adviseren is 1 liter concentraat op 25 liter water.

Meer informatie over de Buxusmot leest u hier.

Leer hier meer over Pireco Bladinsecten.

Ecologisch tuinieren

Goedgekeurd voor de biologische teelt
Veilig voor mens, dier en bijen