Houd slakken uit de tuin!

Veilige en natuurlijke slakken preventie

Wanneer de eerste planten in de tuin opkomen kunnen slakken forse schade aanrichten door de net opgekomen planten (vooral sla en hosta’s) op te eten. Vooral naaktslakken zijn in dat geval de boosdoener. Overdag verschuilen deze slakken zich onder stenen, bladerdek en andere donkere vochtige plekken. Slakken hebben een vochtige huid die snel uit kan drogen. Om die rede zijn naaktslakken voornamelijk in de nacht actief. In één nacht kunnen naaktslakken flinke vraatschade aanrichten. Vooral in het voorjaar richten slakken schade aan bij kiemplanten in de moestuin.

Er zijn veel verschillende soorten slakken. De meeste zijn ongevaarlijk voor planten. Veel huisjeslakken zijn zelfs schaars en worden bedreigd in hun voortbestaan! Er zijn een aantal soorten naaktslakken die vraatschade in planten aanrichten:


Kleine wegslakken: Deze slak richt zowel ondergronds als bovengronds schade aan en is gevoelig voor droogte. Daarom is de slak vooral bij vochtige omstandigheden (boven de 10 ºC) actief. Bij droogte zoekt de slak bedekking op.


Grote wegslakken: De naam zegt het al, deze slakken zijn groter dan de kleine wegslakken. De slakken zijn rood/oranje of zwart en kunnen 15 centimeter groot worden. Na een regenbui komen de slakken tevoorschijn en kunnen ze aan kiemplanten vreten. Bij temperaturen boven de 10 ºC worden de slakken actief. Ze vreten voornamelijk bovengronds en zijn s ‘nachts het meest actief.


Akkerslakken: Deze slakken worden rond de 6 centimeter groot. Akkerslakken leven het liefst in een begroeide en beschutte omgeving. Deze slakken zijn voornamelijk bovengronds actief. Overdag verschuilen ze zich in de grond maar in de avond en ochtend gaan de slakken op zoek naar voedsel. Deze soort slakken zijn tot aan het vriespunt actief.


Pireco Slakken Preventie is speciaal ontwikkeld om schade door slakken te voorkomen maar dood de slakken niet. Dit product is 100% natuurlijk en bevat geen schadelijke stoffen. Het is ook veilig voor de kinderen, huisdieren én nuttige tuinbewoners!  Pireco Slakken Preventie bestaat uit natuurlijke kruidenextracten. Deze extracten worden opgenomen door de bodem en de plant. De kruidenextracten maken de plant en zijn omgeving weerbaarder tegen slakken. De slakken zullen door de onaantrekkelijke omgeving niet meer eten van de behandelde planten. De slakken trekken zich terug in hun schuilplaats en kunnen zich niet verder ontwikkelen. Op deze wijze zal overlast vanzelf verdwijnen.

Pireco Slakken Preventie is geschikt voor de biologische tuin! Veilig voor mens, dier en milieu. Ook voor natuurlijke vijanden van de slakken, huisdieren en nuttige insecten!


Werking

De extracten worden opgenomen door de plant en bodem, en hebben een indirect preventieve werking op de slakken. De slakken zullen de plant niet meer eten en vanzelf vertrekken en zich niet verder ontwikkelen. Op deze wijze zal de overlast en schade verdwijnen.

Preventief toedienen of wanneer slakken worden waargenomen. Verkrijgbaar in korrels en vloeibare vorm.

Toepassing en dosering | Korrels

De korrels kunnen om de planten uitgestrooid worden of met potgrond vermengd worden. Strooien wanneer slakkenoverlast wordt waargenomen.

Uitstrooien: Hark de bovenlaag van de grond los en strooi de korrels gelijkmatig uit. Gebruik ½ kg korrels op ca. 5 m2.

Potgrondbehandeling: Meng 1 kg korrels door 100 liter potgrond. Zorg voor een gelijkmatig verdeling. Hierna kan er opgepot worden.

Toepassing en dosering | Vloeibaar

Het vloeibare product kan toegediend worden door middel van aangieten of spuiten. Toedienen op gevoelige planten zoals sla en hosta’s.

Dosering aangieten: 50ml concentraat oplossen in 10 liter water.

Dosering spuiten: 50ml concentraat oplossen in 5 liter water

Ruim op de plant en de bodem daaromheen aangieten of spuiten. Om de 4 weken een behandeling met het vloeibare product herhalen. Zo nodig preventief vaker herhalen om een plaag te voorkomen.


Tip! Bij optreden van schade de planten en zijn omgeving aangieten. Bij voorkeur ’s avonds, slakken vreten vooral  ’s nachts!


Ecologisch tuinieren

Goedgekeurd voor de biologische teelt
Veilig voor mens, dier en bijen