Engerlingen, ze zijn er weer

Ieder jaar komen ze weer terug, de witte engerlingen onder de grasmat. Engerlingen zijn de larven van Bladsprietkevers, zoals o.a. de Rozenkever, Meikever en Junikever. De meeste kevers richten op zich geen grote schade aan. De engerlingen zijn echter vraatzuchtige larven die de wortels van grasmatten opvreten. Dat kan grote schade veroorzaken, hele grasmatten kunnen door de vraatzucht van engerlingen afsterven.

Nu de temperaturen weer omhoog gaan worden ook de engerlingen weer actief en gaan deze weer vreten van de wortels van het gazon. De schade hiervan zal niet direct zichtbaar zijn maar in de zomer des te meer.

Om deze schade te voorkomen moet u nu in actie komen. Heeft u vorig jaar last gehad van Engerlingen dan zijn ze er nu nog. Om   te voorkomen dat ze weer gaan vreten kunt u het product Pireco Grasinsecten toepassen. Hiermee stimuleert u de wortelgroei van het gras en daarmee de vitaliteit. Door op deze manier de weerbaarheid van het gazon te verhogen zal de engerling stoppen met vreten. Het gazon zal zich herstellen en een gezonde groei te zien geven.

Voor meer informatie over het product KLIK HIER

Meikever

Engerling

Schade als gevolg van engerlingen

Ecologisch tuinieren

Goedgekeurd voor de biologische teelt
Veilig voor mens, dier en bijen